مقالات

فهرستی از کوهستان های خطرناک دنیا

dangerous-mountains | کوهستان خطرناک

فهرستی از کوهستان های خطرناک دنیا

کوهستان های خطرناک در کنار زیبایی چشم نواز خود گاها ترس و دلهره های را با خود به همراه دارند. از همین رو برخی از کوهستان ها با عنوان مرگ بار ترین کوه های جهان شناخته شده اند. از آنجایی که کوهنوردان بسیاری در دل این کوهستان های مخوف با رازهای سر به مهر جان باخته اند این کوه ها با عنوان مرگ بار ترین مکان های دنیا شهرت گرفته اند.

شاید از خود بپرسید دلیلی این امر چیست یکی از ساده ترین دلایلی که برای این مهم می توان عنوان کرد عدم اطلاع دقیق از مسیرها و شناخت ناکافی از وسایلی است که در حین مسیر کوهنوردی باید با خود همراه داشته باشند و بدون علم کافی دل به کوه زدن خود اولین پارامتر برای به خطر افتادن جان کوهنورد به شمار می آید و چه بسا که صعود به این قله ها گاها ناتمام باقی می ماند.

در مقاله پیش رو سعی بر آن داریم تا شما را با کوهستان های خطرناکی که در دنیا با آن روبرو هستیم آشنا کنیم اگر می خواهید از خطر افرین زیبایی های جهان اطلاعات لازم را به دست آورید به شما توصیه می کنیم با ما همراه باشید.

کوهستان خطرناک آیگر

کوهستان خطرناک آیگر در قاره اروپا و در کشور سوئیس واقع شده است. این کوهستان خطرناک در منطقه ای از کوهستان های آلپ واقع  قرار دارد و ارتفاعی بالغ بر ۳۹۷۰ متر به خود اختصاص داده است.

شاید در نگاه اول به ارتفاع این کوهستان با خود بگوید که این ارتفاع ترسی برای صعود ندارد، اما باید به شما بگویم در رده خطر ناک ترین کوهستان های دنیا قرار داده شده است. دلیل این مهم را گردشگران و کوهنوردان شرایط جوی بسیار بد این منطقه عنوان کرده اند.

از سوی دیگر در بیشتر فصل های سال در کوه آیگر وجود مه بسیار غلیظ سبب شده است که مسیرها به خوبی نشان داده نشود و از سوی دیگر ریزش صخره و بهمن خود دلیل دیگر برای خطر آفرینی این کوهستان عنوان شده است.

غافل گیری کوهنوردان به دلیل ناپایداری شرایط جوی دلیل بارز این مهم برای خطر ساز بودن این کوهستان عنوان شده است که بیش از ۶۵ نفر را تا کنون به کام مرگ کشانده است. افسانه ای عینی است این کوه و شهرت آن در بین کوهنوردان زبان زد بسیاری از افراد است. جبهه شمالی ایگر یکی از خطرناک ترین و چالش برانگیز ترین مسیرهای رسیدن به قله محسوب می شود.

کوهستان خطرناک جهان قله اورست

کوهستان خطرناک اورست محبوب کوهنوردان و آشنای عام و خاص است. کوهستانی که ارتفاع آن تا بلندای آسمان سر برافراشته است و با ارتفاعی در حدود ۸۸۴۸ متر از سطح دریا لقب خطرناک ترین و بلند ترین کوه دنیا را به خود اختصاص داده است.

بادهای بسیار شدید و خطر ساز این کوه دلیل اصلی خطر ساز بودن صعود به این کوه عنوان شده است. اغلب افرادی که سودای صعود به قله اورست را دارند با پرداخت مبالغی بسیار هنگفت از یک تیم راهنمای کار بلد و مطمئن که با ریز و درشت پیچ و خم های کوهستان واقف هستند دل به کوه می زنند،

اما هیچ گاه به خانه بر نمی کردند. تا کنون بیش از ۲۱۰ نفر در کوهستان اورست مدفون شده اند و پس از بادهای شدید بیماری های ناشی از ارتفاع زدگی دلیل مرگ عنوان شده است. در سال ۲۰۱۵ سقوط یک بهمن سهمگین در یک روز جان ۱۲ کوهنورد را گرفت و در سال ۲۰۱۶ به دلیل زلزله ای که به وقع پیوست حدود ۱۹ کوهنورد به همراه خدمه هایشان جان خود را در کوه اورست از دست دادند.

مسیر کوهنوردی کوه اورست شاید برای افراد مبتدی سختی چندانی به همراه نداشته باشد اما این اتفاقات احتمالی ترس از این قله را در دل کوهنوردان همیشه زنده نگه می دارد.

کوهستان خطرناک کنچنجونگا

کوهستان خطرناک دیگری که دید بسیار کمی را برای کوهنوردان گاها حاصل می کند  وسبب حادثه آفرینی های بسیار شده است کوه کنچنجونگا است. این کوه در هیمالیا و مرز هند و نپال واقع شده است. کوه کنچنجونگا از قدمت و قداست خاصی برای مردم شهر نپال برخوردار است،

اما این کوه نیز روی نامهربان خود را به مردم بومی این منطقه و توریست ها و گردشگران بسیار نشان داده است. اگر از دور به تماشای این کوهستان بپردازید اطراف تمام کوه با ابر پوشانده شده است و این امر خود دلیل بارز خطر آفرینی آن به شمار می آید.

وجود بهمن های ناگهانی و سهمگین، مه های غلیظ و بسیار طولانی مدت و بادهای شدیدی کوهستانی سه دلیل بسیار مهمی است که از سوی توریست ها و کوهنوردان برای دشوار بودن صعود از این قله عنوان شده است.

این کوهستان سومین قله بلند دنیا است که ارتفاعی در حدود ۸۴۸۵ متر را دار است تا کنون تنها ۳۰۰ نفر قادر به فتح این قله شده اند و ۲۰ درصد از صعودهای این قله به مرگ ختم  شده است که خود نشان از فنی بودن این کوه دارد.

کوهستان خطرناک فیتز

کوهستان خطرناک فیتز با توجه به زیبایی های بسیاری که دارد، اما علاقه مندان کمی را به سمت خود جذب کرده است. در یک کلام اگر بخواهیم از خطرناک بودن این کوه برای شما بگویم می توانیم به این مهم اشاره داشته باشیم که کوه اورست با ارتفاع بلند خود که سبب مرگ بیش از دویست نفر شده است شاید در طی سال پنجاه بار توسط کوهنوردان حرفه ای فتح شود،

اما این کوه که در مرز آرژانتین و شیلی واقع شده است و شاید در طی یک سال تنها یک بار توسط گروهی خبره و راه بلد فتح شود. شیب های بسیار تند سنگی محاصره شده در اطراف کوه سبب شده است برای رسیدن به قله تکنیک های بسیاری را کوهنورد آگاه باشند تا بتواند بدون کوچک ترین اشتباهی راه برگشت به خانه را طی کند.

کوهستان خطرناک برود پیک در پاکستان

کوهستان خطرناک برود پیک در پاکستان را شاید بسیار شنیده باشید این کوه در شمال شرقی پاکستان و در امتداد غربی یخچال بالتارو و بین دو قله قرار گرفته است. کوهنوردان این قله را یکی از بی رحم ترین قلل جهان لقب داده اند و درصد مرگ و میر در آن را ۵ درصد محاسبه کرده اند.

برای اولین بار یک کوهنورد اتریشی با کمک گرفتن از کپسول اکسیژن توانست این قله را فتح کند. این کوه ۸۰۵۱ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و رشته کوه قرانروم واقع شده است. صعود به این قله تقریباً شش هفته به طول می انجامد اگر شرایط جوی و آب و هوا سر ناسازگاری با کوهنوردان نداشته باشد.

اگر بادهای شدید سبب سختی طی کردن مسیر شوند گاها مشاهده شده است که این کوه بیش از نه هفته برای صعود زمان نیاز دارد.

کوهستان خطرناک کی ۲

کوهستان خطرناک کی دو به عنوان دومین قله بلند روی زمین پس از قله اورست نام گرفته است. این قله در بین مرز پاکستان و چین واقع شده است و بر اساس تخمین های زده شده از سطح دریا ۸۶۱۱ متر ارتفاع دارد. به جرئت می توانیم بگویم یکی از فنی ترین کوه های که برای صعود در جهان شهرت گرفته شده است کی دو است.

از بین تمام کوهنوردان حرفه ای که برای صعود به این کوه به راه افتادند تنها یک چهارم آن ها قادر به صعود شدند و باقی هیچ گاه به خانه برنگشتند. در سال ۱۸۵۶ یک نقشه بردار این کوه را از فاصله ۲۰۰ متری شناسایی و به ثبت رساند.

فنی بودن راه های صعود به این قله، ریزش بهمن و  سقوط سنگ ریز از دل کوه به یک باره و به صورت بسیار سهمگین از سوی تماشاگران این واقعه مرگ آفرینی این کوهستان عنوان شده است. امر دیگر یخ زدگی و برف های بسیار سنگینی که این کوهستان را پوشش داده است دلیل سخت بودن مسیر کوهنوردی عنوان شده است.

کوهستان خطرناک دنالی

کوهستان خطرناک دنالی با عنوان کوه لرزان نیز شهرت گرفته است. این کوه بیش از ۶۱۹۳ متر ارتفاعش از سطح زمین تخمین زده شده است و در رده خطرناک ترین کوه های دنیا واقع شده است. کوه دنالی در آلاسکا است و دلیل خطر ساز بودن آن برای کوهنوردان زمین لرزه های بسیار شدید و مداومی که این کوه را تسخیر کرده است عنوان شده است.

این کوه به احترام بیست و پنجمین رئیس جمهور آمریکا با نام مک کینلی نام گذاری شده است. چالش نهایی که برای صعود به این کوه عنوان شده است آب و هوای بسیار سرد و نامتغیر آن است.

 کوهستان های خطرناک جهان

کوهستان های خطرناک جهان را اگر بخواهیم تک تک برای شما عنوان کنیم بدون شک از زمان و حوصله شما خارج خواهد بود. در مقاله پیش رو سعی بر آن داشتیم تا خطرناک ترین قله های جهان را با تعداد مرگ و میری که در این کوهستان به وقوع پیوسته است را برای شما عنوان کنیم از سوی دیگر دلایل این خطر سازی را برای هر کوه به صورت مختصر با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.

کوه با تمام زیبایی های چشم نواز و خیره کننده خود زمانی که دل از مهر و محبت می شوید بسیار خطر ناک و نامهربان می شود و با زلزله، بهمن و آتش فشان های ناگهانی خود بسیاری از علاقه مندان خود را به کام مرگ می کشاند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *